Sørlandets litteraturpris 2021

vinnere rett kreditering

Mirjam Kristensen vant Sørlandets litteraturpris 2021 i kategori skjønnlitteratur for boka «Et plutselig mørke» og Pål Kristian Eriksen vant Sørlandets litteraturpris 2021 i kategori sakprosa for boka «Nye språk i Norge – en språkodyssé».

Disse var nominerte til Sørlandets litteraturpris 2021: 

Skjønnlitteratur

Sakprosa

Grunnet covid-19-pandemien var det digital prisutdeling av Sørlandets litteraturpris 2021, her kan du se filmen (YouTube). Mer om filmens innhold under bildeteksten.

Prisutdelinga foregår i Kristiansand kunsthall. Etter at Randi Berge Wandrup har ønska velkommen til prisutdeling gir hun ordet til språkrådets direktør Åse Wetås. Denne delen av utdelinga foregår på Teams. Wetås leser juryens begrunnelse og foretar et kort intervju med vinner av prisen for sakprosa Pål Kristian Eriksen som får prisen for boka Nye språk i Norge – en språkodyssé, Eriksen takker juryen og alle som har stemt. Deretter leser Randi Berge Wandrup opp en hilsen til prisvinner Eriksen fra Elisabeth Bjelland som er forlagsredaktør i Pax Forlag.

Wandrup gir så ordet til kulturdirektør i Kristiansand, Torbjørn Urfjell. Han leser opp juryens begrunnelse og deler ut pris til Mirjam Kristensen som får pris i skjønnlitterær klasse for boka «Et plutselig mørke». Mirjam Kristiansen takker for prisen og takker juryen og alle som har stemt på boka hennes. Hun får blomster og et kunstverk som står utstilt. Grunnet pandemien er det ingen overrekkelse. Utdelingen avsluttes ved at Randi Berge Wandrup leser opp en hilsen fra Oktober forlag til Mirjam Kristiansen.