Tore Kvæven: Raudt Støv. (Samlaget, 2023)

Handlinga i Raudt støv er lagt til ei framtid i 2060, når det har vært krig i verden i 17 år. Generalløytnant John Arnhem og troppen hans kjemper ved siste skanse i Australia, men trues stadig av skremmende droner, voldsomme drapsmaskiner, blodtørstige villsvin og svinnende
menneskelighet.

Boka har en uhyggelig tone innhylla i rødt støv, inntørka vannkilder og enorme dyr, som lett leder tankene til dystopiske fortellinger som The Road av Cormac McCarthy og dataspill som The Last of Us. Men Tore Kvæven står fint på egne bein. Han har skapt et univers som juryen
både skremmes og fortrylles av. Vel er det dystert og deprimerende. Men det fins også glimt av håp i naturens og kjærlighetens evne til å finne nye veier og male lysere tider. Det kunne vi alle trenge, også i et nåtidssamfunn preget av krig og uro. Kvæven fører oss sterkt fra start til slutt i nydelig,
nynorsk språkdrakt.