Sarita Sehjpal: «Saritas indiske kjøkken : 100 deilige og enkle oppskrifter fra hele India». (Kagge, 2023)


Saritas indiske kjøkken er en kokebok – og så mye mer enn en kokebok. Boken gir innblikk i global, lokal og personlig mathistorie, og viser hvordan mat er kultur og kulturhistorie.

Saritas fortelling om hvordan hun videreutvikler arven fra sin mor og sitt kjære India, er ikke bare personlig. Det er også en migrantfortelling som vil være gjenkjennbar for mange nordmenn med annen landbakgrunn i familien. Det viser hvordan mat både lar en holde på kulturen en har med seg og å berike kulturen en kommer til.

Gjennom et mangfoldig utvalg av oppskrifter fra Indias ulike delstater, får leseren utvidet sin forståelse av all variasjonen som fins i et av verdens mest kjente kjøkken. Boken er rikt illustrert med oppskrifter for hverdag og fest, som er enkle å følge med tilgjengelige ingredienser uten å gå på akkord med autensitet. Boken er godt fortalt og forklart, og fra boksidene strømmer varme og krydderduft som vekker leserens både lese- og leveglede.