Tine-Jarmila Sir: «Hvis». (Flamme Forlag, 2018)

Dette er dikt som er vanskelig å lese. Ikke fordi de er kryptiske, hemmelighetsfulle eller stiller store krav til leserens kunnskaper, men fordi de gjør vondt.

Diktene handler om overgrep mot et barn; så sterkt skildret at det er vondt å lese. Men forfatteren nærmer seg stoffet på en original og fin måte: Hun tar sine yndlingsdiktere med seg i arbeidet idet hun for eksempel tenker: «Hvis jeg var Sylvia Plath ville jeg sagt det slik». Slik innledes mange av diktene, og slik blir de kanskje lettere for fortelleren å bære fram. Tine-Jarmila Sir er en ny og frisk stemme som fortjener å bli hørt.

Her kan du stemme på Tine-Jarmila Sir (Lenken er fjernet)

Tine-Jarmila Sir, sammen med bokforsiden "Hvis"
Tine-Jarmila Sir: Hvis (Flamme forlag, 2018)