Siv Ringdal: «På høye hæler i Amerika. Unge Agder-kvinner i etterkrigsårenes New York». (Pax, 2018)

Drømmen om Amerika nådde ungdommen på Agder gjennom slektninger og kjente som hadde reist «over there» for å få arbeid. Skandinaviske jenter var ettertraktet som hushjelper. Mange startet med en slik post – ofte uten å kunne ett eneste ord engelsk. Senere fant de seg arbeid i andre yrker og tilpasset seg den amerikanske livsstilen. Reisen til Amerika var et frigjøringsprosjekt: fra pietistiske og nøysomme forhold på Sørlandet til et liv hvor det var lov å pynte seg, kjøpe moteklær og danse!

Det er kroppens transformasjoner Siv Ringdal viser oss i ord og bilder fra Agder og New York.

Her kan du stemme på Siv Ringdal (Lenken er fjernet)

Siv Ringdal, sammen med bokforside "På høye hæler i Amerika". Unge Agder-kvinner i etterkrigsårenes New York (Pax, 2018)
Siv Ringdal: På høye hæler i Amerika. Unge Agder-kvinner i etterkrigsårenes New York (Pax, 2018)