Øystein Lønn: «Berners datter». (Gyldendal, 2018)

Peder Ross bor på en øy ved Skagerrak, på slutten av 1800-tallet. Han dykker etter skjell, det er det han lever av. En dag finner han verdifullt vrakgods på bunnen, og legger ut på reise over havet til København sammen med to slitne og utslåtte venner. Allert kan bare navigere når han er edru. Berner vet hvem han skal kontakte i storbyen for å selge skatten. Der viser det seg at rikdommen ikke er hele målet for denne ekspedisjonen; det er noe annet som trekker Ross til Kongens by.

Her er mye som forstås gjennom blikk og antydninger, det meste blir ikke snakket om. Boka er en nytelse å lese.

Her kan du stemme på Øystein Lønn (Lenken er fjernet)

Øystein Lønn, sammen med bokforsiden "Berners datter"
Øystein Lønn: Berners datter (Gyldendal, 2018)