Helge Røed: «Ola Tiltak. En biografi om den politiske strategen Ole Colbjørnsen». (Gyldendal, 2018)

Dette er den eventyrlige beretningen om en mann som fikk stor betydning i norsk politikk, spesielt i mellomkrigstida. Senere har han nærmest vært glemt. Dette har Røed prøvd å gjøre noe med. Ole Colbjørnsens ble født i Vegårshei i 1897, vokste opp i Risør i beskjedne kår og var en fattig student med sviktende helse. Han bodde flere år i Sovjetunionen som medlem av det sovjetiske kommunistpartiet, før han returnerte til Norge og Arbeiderpartiet. Navnet Ola Tiltak fikk han for sin aktive rolle i utformingen av ny økonomisk politikk i en krisetid for landet. Forfatteren har gjort en strålende jobb med å nøste opp denne historien!

Her kan du stemme på Helge Røed (Lenken er fjernet)

Helge Røed; sammen med bokforsiden "Ola Tiltak" En biografi om den politiske strategen Ole Colbjørnsen (Gyldendal, 2018)
Helge Røed: Ola Tiltak. En biografi om den politiske strategen Ole Colbjørnsen (Gyldendal, 2018)